الأحد، 16 يناير 2011

طريقة عمل السابلية بطريقة سهله خطوة خطوة


طريقة عمل السابلية بطريقة سهله 

 

المكونات

300جرام دقيق

200جرام زبدة في درجة حرارة الغرفة

100جرام سكر بودرة

1بيضة (انا حطيت بياض البيضة فقط )

مربى البرتقال للتزيين

طريقة عمل

في خلاط نخلط معا الزبدة والسكر حتي يصبح الخليط مثل الكريما



تضاف الفانيليا ، والبيض. مع الاستمرار في الخلط حتى الحصول على خليط متماسك. 



يضاف الدقيق ونستمر في المزج للحصول على عجين المراد الحصول عليه ..لين ومتماسك
إزالة العجينة من الخلاط

نضع العجين في غلاف بلاستيكي خاص بالحلويات ونضعه في الثلاجة لمدة ساعة تقريبا لو الجو صاقع ممكن تشتغلي بها علي طول بعد ما ترتاح طبعا



يسخن الفرن  (165 درجة ). إزالة العجين من الثلاجة ونقطعها الى قطعة 4.قطع  



قطعة واحدة نعمل بها، ونترك الباقي داخل الثلاجة. تتسطح العجين إلى حوالي 3 / 16 بوصة (5 ملم) سميكة 




قطع العجين باستخدام قطع الكعكة..شكل قلب. اوقطتعة السابلية ت واي شكل موجود عندك 




نضع السابليه فى صينية.. نكرر العملية . حتى تكتمل العجين ..نضع الصينية في الفرن لمدة 20 دقيقة ،حتى يصبح وجه الحلا ذهبيا 


حين يبرد السابليه تدهن القطع بالمربي بواسطة الملعقة كما في الصورة 




ملحوظة يمكن استعمال مضرب البيض العادي

لمزيد من النكهات

1ملعقة شاي قشرة البرتقال

1 مفرم قشرة البرتقال.وبعض قطرات من عصير البرتقال

5 ملاعق الطعام (100 غرام) مربى البرتقال

طريقة 

..نضع في اناء . مربى البرتقال ، مفروم قشرة البرتقال
. تحويل الحرارة الى المتوسط.. والوصول بها إلى نتيجة ان يصبح مثل الصلصة سمكا
تدهن القطع بالمربي بواسطة الملعقة

1 ملاحظات:

غير معرف

هو لازم العجان ولا ينفع بمضرب البيض عادى عشان انا معنديش العجان ده انا عندى مضرب بيض عادى وعندى كيتشن ماشين مولينكس
ونفسى اعمل البسكوت ده عشان شكله تحفه وانا بحبه اوى اوى

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP