السبت، 5 يوليو 2014

بالفيديو طريقة عمل الكوسه المطبوخه علي الطريقة المصريه

طريقة عمل الكوسه المطبوخه علي الطريقة المصريه


المكونات 
4من كوسه متوسطه الحجم مقطعه الي شرائح 
4-3ملاعق كبيره من البصل المفروم 
1/2ملعقه كبيره سمن او الزبده علي زيت 
3/4 كوب من عصير الطماطم 
1/4و1كوب من شوربه
1ملاعق كبيره من معجون الطماطم 
ملح - كمون 
1مكعب مرق لحم او دجاج +ماء ساخن 
طريقة عمل 
في حله علي حرارة متوسطه نضع السمن ثم البصل المفروم ونقلب حتي البصل يزبل دون تغير لونه 
ثم نضع عصير الطماطم والكمون وتقلب ثم تترك علي حرارة متوسطه حتي تتسبك او حوالي 15الي 20دقيقه بعد ان تتسبك نضع معجون الطماطم وتقلب جيدا ثم نضيف الشوربه وتترك حتي تغلي ثم نضيف الكوسه وتقلب ونضع ملح (لو محتاجه ) وتغطي وتترك حتي الكوسه تستوي (عند ملاحظه ان الطماطم اصبحت سميكه نقوم بتزويد الخليط حوالي ربع كوب من الشوره  في كل مره) مع التقليب بين الحين والاخر حتي تنضج تماما ثم تغرف في اطباق التقديم وتقدم ساخنه مع الارز 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP